Nyári Ori Szmodis Borbálával

Idén tizenhatodik alkalommal rendeztük meg a szalézi nyári oratóriumot Nyergesújfalun.  A kéthetes tábor témája a Fel! című mesére épült. A mottónkat („Láss túl a FELszínen!”) az animációban fejtettük ki, ahol a gyerekek végig követhették, hogyan lesz egy felszínes ismeretségből igazi barátság. A témát a csoportperceken is volt lehetőség elmélyíteni. A gyerekekkel együtt mi is tanulhattunk az emberi kapcsolatokról, barátságosságról, hallottunk a szeretetnyelvekről, és közben természetesen nagyon jól éreztük magunkat!

 Animátorként idén is hatalmas élmény volt a nyári oratórium. Változatos programokkal készültünk: izgalmas nagyjátékokkal és műhelyekkel. Ezek keretében volt lehetőség sportolni, kézműveskedni, kipróbálni, hogyan sportol egy sérült gyerek, bepillantást nyerni a katonák életébe, filmet nézni, szerepjátokban részt venni, megismerkedni a cserkészekkel. Ezek mellett pedig külső helyszínekre is mentünk, volt, mikor Péliföldszentkeresztet, volt, mikor a tatabányai Gyémánt Fürdőt látogattuk meg.

Kisanimátorokat és animátorokat is avattunk ezen a két héten, így csapatunk tovább bővülhetett. Ezen kívül a hozzánk érkező vándoranimátorok is hozzájárultak a jó hangulat megteremtéséhez.

A hét végére a gyerekek is igazi csapattá kovácsolódtak össze. Jó volt látni, hogy mennyire ragaszkodnak egymáshoz és hozzánk, nehezünkre esett a búcsú az oratóriumtól.

De látjuk még egymást az évközi oratóriumokon és a játéknapokon!

Az idei évben a tábor megvalósulását Magyarország Kormánya a Egyházi közösségi célú programok támogatása 2022. pályázat által támogatta.

Szmodis Borbála, szalézi animátor