Animátorok

Nincsenek egyenruhában, mégis kapásból felismerni őket.
Fiatalok és felnőttek, akik szabadidejükből áldozva jönnek az Oratóriumba.

Szalézi Animátoroknak, edzőknek, hittanároknak, csoportvezetőknek vagy csak simán nevelőknek hívják őket. Versenyeket, kirándulásokat, korrepetálásokat szerveznek, de nem elégszenek meg ennyivel. A léleknek is jó edzői révén, rá akarják vezetni a „játékosokat” az élet nagy igazságaira: mások tiszteletére, a szegények felé való szolidaritásra, a jó keresésére, a rossz elleni harcra, és főleg egy Szuper Baráttal való szoros kapcsolatra, aki a nevelők ténykedését is inspirálja és irányítja.

Szalézi animátor szeretnék lenni.

A szalézi Animátor a szaléziak legfontosabb segítője, elkötelezett fiatal keresztény, aki Don Bosco lelkiségével támogatja és vezeti a rábízott gyerekeket és társait. Elsődleges feladata, hogy a szerzetesekkel együtt dolgozva megossza a szalézi lelkiséget környezetével, például szolgáljon korosztályának.

Fő munkaterülete az oratórium. Kétéves képzés során sajátítja el a szalézi pedagógia megelőző módszerét. Az ünnepélyes ígérettétel után fontos és felelős missziót tölt be a gyerekek és a fiatalok között. Soha nem feledkezik meg Don Bosco fontos intelméről: “Isten másokért teremtett bennünket.”

Amennyiben érdekel az animátorság vedd fel a kapcsolatot az oratóriumvezetővel