18. Szalézi Nyári Oratórium Nyergesújfalu Álmodj szabadon!

Az idei nyáron sem maradtak szalézi tábor nélküli a környékbeli gyermekek, hiszen az animátorok már januártól kezdődően az év legjobban várt programjára készültek. Az idei strenna “Az álom, mely álmodni késztet!” segített a téma megválasztásánál, e vezérgondolat okán döntöttünk úgy, hogy a Rio mese feldolgozásával álmainkról, céljainkról fogunk beszélgetni a gyerekekkel a két hét során.

A két turnuson külön külön 150 táborozó vett részt, összesen körülbelül 230 gyermek fordult meg a táborban a két hét során. Sok gyermek már régi ismerősként lépte át az iskola kapuit, hiszen néhányan az oratóriumból, a nyári táborokból ismertek minket, néhányan pedig a középiskolából. Azonban a tanév lezárásával már ők sem iskolaként tekintettek az épületre, hanem egy olyan helyre, ahol feledhetetlen élményekben lehet majd részük, ahol régi-új barátságok kötődhetnek és ahol önfeledtek, keresztény környezetben tudják majd jól érezni magukat. Ezzel a vidámsággal indult a 18. Szalézi Nyári Oratórium, melyre körülbelül 50 önkéntes készült. A tábor során ellátogattunk Péliföldszentkeresztre, voltunk a Tatabányai Gyémánt Fürdőben, kirándultunk az Öreg-kőre, Mogyorósbányára, és a szalézi munkatársak által felfedeztük a német nemzetiségi tanösvényt is Nyergesújfalun. A tábor során sok lehetőség volt a közösség építésére, kézműveskedésre, sportolásra, színjátszásra, zenélésre, vizes játékokra.

A város támogatása által ismét heti három alkalommal meleg ebéd várta a résztvevőket, ezen kívül a szülők nagylelkű adományainak köszönhetően a tízóraik és uzsonnák is bőségesek voltak.

A két hetes oratóriumot lezáró gálára a gyermekek előadásokkal készültek, melyek által igazán jókedvűen teltek az utolsó tábori órák. Örömmel telve búcsúztunk el a résztvevő gyermekektől, bízva a viszontlátásban. Nem csupán a gyermekeknek volt feledhetetlen nyári élmény, hanem a szaléziaknak és az önkénteseknek is, akik szabadidejüket áldozták a fiatalokra, hogy ezáltal ők maguk is épüljenek, töltekezzenek.